Sim only abonnement

Eens in de zoveel tijd ben je toe aan een nieuwe telefoon, aan een nieuw abonnement of aan allebei tegelijk. Je besluit alle opties met elkaar te vergelijken, prepaid mobiele telefoons, abonnementen van alle bekende aanbieders, abonnementen van wat minder bekende aanbieders en sim-only abonnementen. Deze laatstgenoemde is weer een hele categorie apart.Dit is namelijk een telefoonabonnement, maar dan zonder een mobiele telefoon. Kies je voor een sim-only dan krijg je dus alleen maar een simkaart. Deze vorm van een abonnement voor een mobiele telefoon is ideaal voor mensen die een mobiele telefoon hebben die nog uitstekend werkt.

Enige vereiste is wel dat het betreffende mobiele toestel sim lock vrij moet zijn, anders werkt de simkaart niet. Het grootste voordeel van een sim-only is toch wel de prijs.

 

Zie hieronder een overzicht van alles Sim Only Abonnement aanbieders:

  1. T-Mobile Sim Only
  2. Lebara Sim Only

Je krijgt namelijk alleen een simkaart en geen duur toestel, waardoor je een enorme korting krijgt op de maandelijkse kosten voor mobiele telefonie.

Alleen een abonnement

Bij het afsluiten van een sim-only abonnement krijg je dus zoals gezegd geen mobiele telefoon, maar alleen een simkaart. Dit bespaart je een hoop geld, want bij gewone abonnementen krijg je een dure telefoon cadeau.

Maar eigenlijk krijg je deze niet cadeau, je betaalt deze alsnog in de vorm van hogere abonnementskosten. Een sim-only heeft dit niet, en is dus ideaal om aanzienlijk lagere maandelijkse belkosten te hebben.

Het is zo dat de meeste aanbieders van normale abonnementen ook sim-only abonnementen aanbieden, dus voor de kwaliteit van het netwerk hoef je het niet te laten.

Overstappen van mobiele provider

Stap je bij het kiezen van een sim-only over naar een andere provider, dan is het mogelijk om je eigen nummer te behouden. Sommige providers rekenen hier wel kosten voor, dus hou daar rekening mee als je graag je eigen nummer wilt houden bij je nieuwe abonnement.

Het overzetten van je huidige nummer duurt vaak wel een aantal werkdagen, maximaal tien werkdagen in de meeste gevallen. Wil je graag je eigen nummer behouden, dan is het dus wel de moeite waard om die tien werkdagen te wachten.

Wil je overstappen van een normaal abonnement naar een sim-only of wil je eindelijk van prepaid bellen af, dan doe je er goed aan om te wachten op een mooie aanbieding, of op zoek te gaan naar huidige mooie aanbiedingen.

Er is veel concurrentie op de markt van mobiele telefonie, en er worden regelmatig acties gelanceerd waarbij je veel korting krijgt op de toch al lage belkosten. Veel aanbieders hebben 100 belminuten voor bijvoorbeeld €2,50.

Bel je maandelijks niet zo veel, dan is dit een ideale deal, want €2,50 per maand is heel erg weinig. Zeker aangezien je bij een normaal abonnement vaak gauw al €20,- of meer per maand betaalt. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen overstappen naar een sim-only, want dit scheelt al gauw tot wel 80% op je maandelijkse kosten voor mobiel bellen en sms’en.

Sim only abonnement met internet

Ook internetten met een sim-only is tegenwoordig mogelijk. Soms zit dit al bij de verschillende sim-only abonnementen inbegrepen, maar soms dien je dit als een losse bundel erbij te kopen. Er zijn namelijk veel aanbieders die hogere tarieven rekenen voor het gebruik van internet wanneer dit niet in de bundel zit.

Het is dan ook heel verstandig om vooraf goed te kijken welke providers internet aanbieden in de bundel en bij welke providers je hier extra voor zult moeten betalen.

Je wilt immers niet denken dat je goedkoper uit bent dan met een normaal abonnement en dan later alsnog voor een nare verrassing komen te staan. Voordat je een definitieve keuze maakt voor een sim-only, kun je dus het beste eerst alles even goed vergelijken.

Pre Order nu de Samsung Galaxy S10 bij Mobiel.nl

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S10 / S10+, of de afgeslankte versie, de S10e,  is nu beschikbaar voor Pre Order. Pre Order nu: Ik wil de Samsung Galaxy S10 Pre-order
!