Het landschap van alles in 1 pakketten en mobiele abonnementen verandert in 2017

0

Het landschap van alles in 1 pakketten en mobiele abonnementen verandert in 2017

De verkoop van losse toestellen blijft groeien in het jaar 2017. Volgens een analyse van www.simonlyvergelijken.nl zal deze telecomtrend zich in 2017 verder doorzetten, samen met de ontwikkeling waarbij alles in 1 pakketten gecombineerd met een mobiel abonnement tegen scherpe prijzen worden aangeboden door Nederlandse providers. Zo biedt KPN het ‘KPN Compleet’ aan waarbij een alles in 1 pakket en een abonnement met sim only gecombineerd leidt tot dubbele data en extra voordelen.

Alles in 1 pakketten combineren met mobiel

Het is een trend die zich de komende jaren waarschijnlijk door zal zetten: een alles in 1 pakket wordt aangeboden door de providers waarin vaste telefoon, televisie en internet voor thuis zet. Wanneer je er echter voor kiest om ook een telefoon- of sim only abonnement af te sluiten bij dezelfde provider, dan krijg je extra voordelen. KPN Compleet is hier een voorbeeld van en is erg populair, maar ook Vodafone heeft een manier gevonden door samen te werken met Ziggo: zo krijgen klanten van Vodafone dubbele data en andere extra’s zoals extra televisiezenders wanneer deze klanten ook al een Alles in 1 (of internet & tv abonnement) hebben bij Ziggo.

BKR-registratie

Een sim only abonnement is zeer gemakkelijk te combineren met een alles in 1 pakket en kan dus leiden tot extra korting of voordelen. Daarnaast geeft Awin aan dat de verkoop van losse toestellen zal blijven groeien in het jaar 2017. Althans, dat is volgens Awin de telecomtrend die 2017 zal kenmerken. Logischerwijs zal dit leiden tot een stijging in het aantal sim only abonnementen die gemakkelijk gecombineerd kunnen worden met een alles in 1 pakket thuis. Een telefoon abonnement leidt tevens tegenwoordig vaak tot een BKR-registratie, ook dit speelt mee in de ontwikkeling van hogere verkoopcijfers voor losse toestellen.

Onbeperkt internet abonnementen in opkomst

Ook het landschap voor het type abonnementen veranderd. Zo sluiten steeds meer consumenten een abonnement met onbeperkt mobiel internet af. Hierdoor verbruikt de gemiddelde consument in Nederland steeds meer data, er kiezen sommige mensen ervoor om de televisie af te schaffen omdat met onbeperkt data ook gewoon buiten de deur gekeken kan worden naar bijvoorbeeld Netflix. Hierdoor is een mobiele app van een provider als Ziggo niet meer nodig om online televisie te kunnen kijken.

Share.

About Author

Leave A Reply