Internet, bellen en tv vergelijken

0

Alles in 1 vergelijken

Veel mensen in Nederland betalen te veel voor hun alles in 1 pakket. Dit is echter goed te begrijpen. Waar moet je nou op letten als je zoekt naar een voordelig pakket met internet, bellen en televisie? In deze blog zal ik de belangrijkste dingen die jij moet weten op een rijtje zetten.

Bellen

Één van de meest gehoorde klachten bij een alles in 1 pakket is de vaste telefoonaansluiting. Tegenwoordig gebruikt bijna iedereen een mobiel en is een vaste telefoonaansluiting overbodig geworden. Echter wordt die er bij veel alles in één pakketten nog steeds bijgeleverd.

Veel telecomaanbieders vragen daar maandelijks een vergoeding voor die na een aantal jaar behoorlijk kan oplopen. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Kijk daarom goed of je een vaste telefoonaansluiting nodig hebt.

Televisie

Als het op internet en tv aankomt kun je tegenwoordig kiezen tussen digitale en interactieve tv om commerciële zenders op te ontvangen. Veel mensen nemen onterecht aan dat interactieve tv een betere kwaliteit verschaft dan digitale tv.

Dit is niet zo. De kwaliteit is over het algemeen hetzelfde alleen de mogelijkheden bij interactieve tv zijn groter. Zo kan je met interactieve tv programma’s terugkijken, pauzeren, live terugspoelen. Ook heb je vaak interactieve televisie nodig als je extra zenderpakketten wil aanschaffen zoals Fox Sports eredivisie.

Aangezien interactieve televisie wel een stuk duurder is dan digitale televisie doe je er goed aan om te kijken naar wat voor soort televisiekijker je bent. Als je weinig tot niet kijkt is het voordeliger om digitale tv te nemen.

Internet

In principe is internet heel makkelijk te beoordelen. Hoe meer MB je wilt, hoe duurder het wordt. Gebruik je veel apparaten, dan heb je meer MB nodig. In principe kun je de volgende vuistregel gebruiken. Voor elk elektronisch apparaat dat met het internet is verbonden heb je 4 MB nodig.

Dus als je twee interactieve televisies, twee laptops en een smartphone hebt. Dan heb je dus minimaal 20 MB nodig om het allemaal soepel te laten verlopen. Er is niks zo vervelend als langzaam internet.

Kortom, het is bij internet en tv belangrijk dat je kijkt naar je eigen behoeftes. Daarnaast zijn er nog wat handige algemene tips om ervoor te zorgen dat je niet voor verassingen komt te staan.

Kijk goed of je een eventuele korting hebt. Veel droompakketten proberen je te lokken met een goedkope actie. Je krijgt bij een jaarcontract het pakket de eerste drie maanden voor 25 euro, maar je bent na die periode 65 euro per maand kwijt.

Daarnaast is het ook handig te kijken hoeveel tv aansluitingen je krijgt. Bij de meeste abonnementen krijg je er er maar één en moet je voor één extra bijbetalen.

 

Share.

About Author

Leave A Reply