Alle informatie over tv kijken in 4K

0

500x500
Uit navraag van alles-in-1 vergelijkingswebsite https://allesineenpakketten.nl blijkt dat KPN zich steeds meer gaat ontwikkelen omtrent het aanbieden van 4K televisie content.

Wat is 4K?

Televisiekijken in 4K is 4 keer zo scherp dan het traditionele Full HD beeld, om deze reden wordt 4K ook wel “Ultra HD” genoemd.

KPN begon een pilot waarbij 1000 abonnees een nieuwe decoder ontvingen waarmee 4k content bekeken kon worden, later werd dit uitgebreid naar meerdere abonnees. Het zender aanbod in 4K was nog wel zeer beperkt tot enkele zenders, wel was er de mogelijkheid OTT content te bekijken in 4K via diensten zoals Netflix.

Ultra HD tv-aanbod

Er zijn plannen om het Ultra HD-televisie aanbod te vergroten maar KPN is ook afhankelijk van zenders, zolang zij geen 4K aanbieden kan KPN het uiteraard niet uitzenden.

Of de grote zenders bezig zijn met het creëren van 4K content is niet bekend.Als de pilot succesvol is afgerond zal KPN de decoders uitrollen naar de andere/nieuwe abonnees.

De 4K tv-ontvanger zal waarschijnlijk dan onderdeel zijn van een van de duurdere KPN internet en tv of alles-in-1 abonnementen.

Gegevens gebruik 4K

Om gebruik te maken van de nieuwe ontvanger is een snelle internetverbinding vereist, want 4 keer zoveel pixels betekent ook 4 keer zoveel data verbruik.

De goedkopere DSL-verbindingen zullen waarschijnlijk niet voldoende zijn. Een stabiele verbinding van 50MB/s zou voldoende moeten zijn.

Share.

About Author

Leave A Reply